logo

10 incidente din cauza petardelor, în Mureș

Primul caz a fost înregistrat la Hodac, în ziua de Crăciun, în ultima zi a anului fiind înregistrate încă 4 astfel de situații la Hodac, Lunca Bradului, Sânmihaiu de Pădure și Morăreni.
Accidentele nu au fost foarte grave, însă au fost cauzate de petarde care sunt interzise.
Tot din cauza petardelor și artificiilor au suferit, la cumpăna dintre ani, 5 târgumureșeni care au ajuns la spital cu diferite probleme. Dintre aceștia, un copil și mama lui, ne-a declarat șefa Unități de Primiri Urgențe SMURD Tîrgu-Mureș, Maria Salanța:
”Au fost 5 pacienți cu arsuri și traume provocate de artificii, un copil și mama lui cu răni mai ușoare și alți trei adulți. Doi dintre ei au necesitat îngrijire mai atentă, adică au avut 2, 3 degete sfârtecate.”

Polițiștii mureșeni și medicii de la SMURD au derulat campanii de informare în perioada premergătoare sărbătorilor privind pericolul utilizării artificiilor sau petardelor de către persoane neautorizate.
În ultimele zile ale anului trecut, aproape 8 tone de articole pirotehnice, în valoare de 200 de mii de lei, au fost confiscate de polițiști la nivel național, în cadrul acțiunii denumite ,,Foc de Artificii”.

Autor:Cristina Bulbescu
sursa: www.radiomures.ro
foto:pexels.com

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *