logo

Carnea de porc, mai scumpă!

Încă din această lună, preţul cărnii de porc va creşte în medie cu 15%-30%, susţin procesatorii de carne reuniţi în Asociaţia Română a Cărnii (ARC)
Preţul cărnii de porc va creşte în medie cu 15%-30%, începând cu luna aprilie 2017, susţin procesatorii de carne reuniţi în Asociaţia Română a Cărnii (ARC), într-un comunicat.
Potrivit acestora, comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 şi cu 12%  mai mare faţă de 2015.

Referitor la piesele tranşate, „o creştere substanţială se constată la categoria piept de porc, unde preţul de tranzacţionare în ultimele 12 luni a înregistrat o creştere de +40%, dar şi la jambon +25%, precum şi la alte piese rezultate din tranşare”, mai arată producătorii de mezeluri şi alte produse din carne.Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie 2017, în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piaţa Cărnii se estimează că această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare, menţionează ARC.
Potrivit asociaţiei, printre cauzele care au dus la creşterea preţului cărnii de porc la nivel european se numără creşterea semnificativă în cursul anului 2016 a exportului de carne de porc în ţările asiatice, în special în China, Japonia şi Hong Kong.
„Pe relaţia China, exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor în ţări terţe a acestui produs”, precizează ARC.
Pe de altă parte, procesatorii susţin că au scăzut efectivele de porcine, la toate categoriile de vârstă, cu până la -2,3% la tineret (între 20-50 kg) şi de -1,1% la porcii „la îngrăşat” (între 50-80 kg).
În luna ianuarie 2017 a fost semnalată o creştere a exporturilor cu 20% în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, supremaţia deţinând-o în continuare China, urmată de Hong Kong şi Coreea de Sud.
sursa:www.curierulnational.ro
Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *