logo

Ciprian Turdean: ”O școală cu profil agricol este o urgență pentru zona de Câmpie”

Educația este temelia dezvoltării unei societăți normale. Tocmai în acest context, consultantul Ciprian Turdean a prezentat o analiză clară asupra oportunităților dezvoltării acestor servicii, pliate pe necesitățile zonei de Câmpie.
”Nu putem să nu analizăm și să nu luăm în calcul ceea ce Dumnezeu a lăsat la noi în zonă și anume bogăția pământului. Pe toată zona de câmpie, Iernut, Luduș, Sărmașu și comunele din jur, avem această bogăție pe care trebuie să o fructificăm la maximum. Cei responsabili trebuie să înțeleagă aceste lucruri fundamentale și să pornim de la ceea ce înseamnă educație, școală. Adică nu poți, spre exemplu, să faci tot felul de materii teoretice în școală, tehnologia informației, mecatronică, științele naturii, limba latină, când tu nu ai capacitatea să educi tinerii cum să planteze o livadă sau să dezvolte o fermă. Acestea sunt lucruri fundamentale. Tinerii învață în școlile noastre de pe Câmpie prea multă teorie, așteptând apoi să plece, nerăbdători, la Cluj, Tg. Mureș sau în alte localități, străinătate chiar. Trebuie să le insuflăm, prin tipologia și fundamentul unei educații constructive, dorința și dăruirea de a construi ceva aici, acasă, pe Câmpia Mureșului. Aș lansa o provocare pentru Iernut, Luduș și Sărmasu: înființarea unui Liceu cu profil agricol, finanțat în comun” a declarat consultantul Ciprian Turdean.

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *