logo

Espresso în 60 de secunde.

Contributor/campia-muresului.ro: Maria GREBENIȘAN

Cine nu ține  minte  filmul ”Gone in 60 seconds” cu frumoasa Angelina Jolie? Deși nu are nimic de-a face cu originile  latine, poate în afară de frumusețea ei deosebită, superba actriță ne ținea la foc automat și cu atenția captivată total, într-o goană nebună, la volanul unor mașini de mare viteză.

Ghidați după exact același principiu își beau cafeaua italienii, (cu origini latine consacrate) adică pe fugă,  rapid, în câteva secunde. Fie că se află în drum spre muncă, după pauza de prânz sau în orice moment în care au poftă și chef de o doză de bun gust și energie, italienii fac un popas la o cafenea în drumul lor, comandă o ”caffe”, o beau în maxim 2 minute și pleacă. Un ”speed dating” am putea spune, cu o cafea.

Se apropie weekendul și cu siguranță ai vrea să savurezi cafeaua nu să o bei pe fugă în 60  de secunde, însă motivele următoare s-ar putea să te facă să te răzgândești:

Este știut  faptul că o ceașcă de espresso conține mult mai puțină cofeină decât o cafea făcută de exemplu în clasicul ibric. Este abundentă în arome și nu în cofeină,  acesta fiind și motivul pentru care italienii consumă mai multe espresso într-o zi fără să își facă griji că s-ar putea să aibă parte de palpitații.

Următorul motiv ar fi că, fiind vorba evident de o cantitate mică de cafea, un espresso are în jur de 25 g și se prepară cam în 25 de secunde, deci cât ai clipi, cafeaua este gata. Ești curios în cât timp se bea cafeaua proaspătă? Tot de la carismaticii iberici aflăm că o cafea trebuie băută în maximum 30 de secunde din momentul în care ajunge în ceașcă. De ce? Pentru că aromele să rămână active. Așa că, dacă vrei să o faci ”vero” la fel ca italienii, dar să rămâi totuși român, spui o data ”noroc” și o dai peste cap.

Și dacă te întrebi care ar fi cea mai potrivită poziție  pentru a bea această licoare minunată, află că italienii beau cafeaua în picioare, pentru că e mult mai ieftin decât sa o bei stând așezat. La câte cafele beau zilnic italienii, acest mic detaliu poate fi simțit în buzunar.

Odată ce ai înțeles motivele italienilor pentru ”cafelele rapide” poți opta să faci mai multe lucruri la sfârșit de săptămână fără să pierzi timpul bând cafea. Poți opta pentru un aparat care să  macine boabele și să obții Espresso mult dorit sau poți să bei cafeaua în picioare așa cum o fac italienii la cafenelele din oraș, bineînțeles o  cafea cu gust autentic italian.

 

 

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *