logo

Parc agro-industrial la Chețani.

Consiliul local al Comunei Chețani a aprobat în cadrul ședinței de plen de vineri, 28 aprilie 2017, o hotărâre prin care se aprobă nota conceptuală și tema de proiectare ce are ca obiect ”Înființarea unui parc agro-industrial în Comuna Chețani.”
Obiectivul general asumat prin realizarea unei asemenea investiții are la bază: stimularea investițiilor directe, autohtone și străine, din domeniul agro-industrial, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unui infrastructuri de marketing agricol specifică zonei, realizarea unor rețele de contact și colaborare proactivă între autoritatea locală, producători, procesatori și piețe din domeniul agro-industrial.
Realizarea obiectivului de investiții face parte din ducerea la îndeplinire a prevederilor Strategiei de dezvoltare locală a Comunei Chețani, aprobată la începutul anului 2016, respectiv ”Direcția strategică nr.2 – sectorul Economie”.
Investiția se va concretiza prin amenajarea unui zone inițiale cu o suprafață de 119.349 mp teren aflat în proprietatea comunei.
Evaluarea financiară a investiției se ridică la suma de 1.500.000 lei, costuri care se dorește a fi suportate din mai multe surse de finanțare, respectiv: buget local, bugetul Consiliului Județean Mureș, bugetul de Stat, fonduri europene nerambursabile sau parteneriat public-privat(PPP).
Emil Florin Mocan, primarul Comunei Chețani: ”Preocuparea noastră permanentă este să dezvoltăm infrastructura comunei, inclusiv cea care face referire la zona economică, în principal prin asigurarea atributului de bază al administrației locale, acela de a asigura cadrul necesar stimulării atragerii investițiilor și creării locurilor de muncă. Dorim să realizăm la Chețani un mediu propice investițional pe segmentul de agro-industrie, prin dezvoltarea acestui parc-agroindustrial ce va fi dedicat nu numai comunei, ci întregii zone. Este un pariu pe care sunt sigur că îl vom câștiga, prin multă muncă și ambiție.”
Ciprian Turdean, consultant general comuna Chețani:” Chețani este o zonă propice dezvoltării unui parc agro-industrial, atât din punct de vedere a infrastructurii, pentru că există accese la drum european, cale ferată, viitor nod de autostradă, aeroport în apropiere. Dar și materia primă necesară, prin bogăția pământului zonei. Totul e ca administrația locală să poată așeza aceste elemente favorabile într-o premisă concretă dezvoltării economice pe sectorul agro-industrial.”
Investiția se va realiza în mai multe etape: realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, a unui Studiu de fezabilitate, înființarea unui societăți comerciale în care Consiliul local va fi acționar și acreditarea parcului ce va fi realizată de către Ministerul Dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *