logo

Subvenții între 500 și 1.000 de lei și SCUTIRE DE IMPOZIT pentru ANGAJAREA TINERILOR până în 40 DE ANI ÎN AGRICULTURĂ!

Decizie pentru încurajarea angajărilor de persoane tinere, până în 40 de ani, în agricultură! Pe fondul lipsei acute de forță de muncă din ferme, pe care producătorii agricoli au denunțat-o de nenumărate ori, plenul Senatului a adoptat, luni, 11 decembrie, în unanimitate, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă care vizează stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, în baza unui program derulat în perioada 2018 – 2020.
Proiectul a fost preluat în regim de urgență de parlamentari care au majorat de la 35 la 40 de ani vârsta pentru angajați, iar senatorii din comisia de specialitate au modificat facilitățile și criteriile de acordare a acestora. Sprijinul se acordă angajatorului pe o perioadă de 12 luni. Prin urmare, în baza unui amendament admis în Comisia pentru Agricultură, cei care fac dovada angajării a doi tineri vor beneficia de următorul sprijin lunar, pentru fiecare angajat:

– 1.000 de lei pentru angajaţii cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară;
-750 de lei pentru cei cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară;
-500 de lei pentru persoanele fără studii.
De altfel, pentru ca angajatorul să beneficieze de acest sprijin, angajatul trebuie să nu fi beneficiat anterior de un alt sprijin la încheierea unui contract individual de muncă pentru prima angajare sau să nu fi avut încheiat un contract individual de muncă, cu acelaşi angajator, cu cel puţin 12 luni înaintea angajării prin acest program.

Pot beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii care:

-nu se afle în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială;

-nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social cât și pentru toate punctele de lucru;

-se obligă să încadrează cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, cel puțin 2 persoane cu vârsta de până la 40 de ani, păstrând numărul locurilor de muncă la data accesării programului și numărul locurilor de muncă create prin program.

Noii angajați vor beneficia de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut. Impactul bugetar pentru susținerea acestei scheme de sprijin financiar a fost estimat inițial la 25 milioane euro în următorii 4 ani.

Atenție! Legea nu se pune momentan în practică ci are nevoie de votul Camerei Deputaților, promulgarea președintelui Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial!

sursa: www.agrointel.ro

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *