logo

Austria, anunț crucial pentru viitorul Uniunii Europene?

Austria intenţionează să se retragă din acordul Uniunii Europene privind relocarea de migranţi prin cote obligatorii între ţările membre ale blocului comunitar, au indicat luni oficiali guvernamentali, citaţi de agenţia DPA.

Măsura, care ar putea fi aprobată de către cabinetul austriac cel mai devreme marţi, ar putea însemna încă o lovitură pentru eforturile UE în ce priveşte implementarea unei politici unitare privind migraţia.

Uniunea Europeană a decis în 2015 relocarea a 160.000 de migranţi sosiţi în Italia şi Grecia către alte ţări ale UE până în septembrie 2017. Cu toate acestea, mai puţin de 15.000 au fost relocaţi în interiorul UE până în prezent, potrivit ultimelor statistici ale UE.

Ministrul apărării Hans Peter Doskozil, iniţiatorul măsurii, a afirmat că ţara sa ar trebui să se retragă din acordul de relocare, argumentând că Viena a acceptat deja o cotă de solicitanţi de azil proporţional mai mare decât alte ţări ale UE. ”Cred că Austria a avut o contribuţie umanitară adecvată”, a declarat presei ministrul social-democrat.

sursa:www.agerpres.ro

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *