logo

Comună de pe Câmpie.Titlul de cetățean de onoare retras!

În cursul lunii noiembrie 2017, Consiliul local al Comunei Miheşu de Câmpie a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat retragerea titlului de Cetăţean de Onoare al Comunei Miheşu de Câmpie domnului Petru Fărăgău, fost primar al localităţii până în iulie 2016 când conducerea primăriei a fost preluată în urma alegerilor locale de către Emil Casoni.
În lipsa unui Regulament clar, fostul primar al Comunei a beneficiat de Titlul de Cetăţean de Onoare, nu se cunoaşte însă pentru ce merite deosebite.
Adoptând un nou regulament de acordare, dar şi de retragere a acestui titlu important, Consiliul local a dispus conform Capitolului VII, art. 14 retragerea titlului de cetăţean de onoare al Comunei Miheşu de Câmpie fostului primar Petru Fărăgău: „în cazul săvârşirii de către cel gratificat a unor fapte care lezează interesele comunităţii mihesene şi/sau ale statului;”.
Analizând aceste aspecte, Consiliul local a dispus în consecinţă, pe principiul „cine face şi desface”.
Emil Casoni, primarul actual al Comunei Miheşu de Câmpie: „Nu vreau să comentez prea mult asupra persoanei. Este o situaţie jenantă pentru comună. Glumind pe subiect, bine că nu există şi o denumire de stradă în acest sens sau poate chiar un bust. Cine ştie ce mai urma. Concret, în luna iulie 2016 când am preluat mandatul de primar al Comunei Miheşu de Câmpie am avut parte de o „moştenire” de vreo 8 miliarde datorii bugetare.Cu greu am găsit atunci bani să plătim salariile personalului primăriei. Nu am vrut să dau vina însă pe greaua moştenire. Astăzi suntem pe plus cum se zice. Am o siguranţă să pot cofinanţa investiţii importante pentru comună, cum e asfaltarea străzilor secundare din Miheşu, cu peste 2.700.000 nerambursabili, lucrare ce se va finaliza la anul. Vom continua cu străzi în Răzoare. Am construit o capelă nouă în Miheşu, va urma alta la Răzoare. Plus alte investiţii importante pentru comunitate. Să ai titlul de cetăţean de onoare al comunei este o demnitate care nu se acordă unui primar în funcţie. Aceasta este treaba lui zilnică, binele comunităţii, nu meritul lui. A fi cetăţean de onoare al unei localităţi însemnă mult mai multe, înseamnă recunoaşterea unor merite care vor face fiecare locuitor al comunei să fie mândru de locul căruia îi aparţine.”
Fostul primar al Comunei Miheşu de Câmpie care a beneficiat de titlul de cetăţean de onoare are posibilitatea să conteste decizia Consiliului local la Tribunalul Mureş, secţia Contencios adminsitrativ.

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *