logo

O firmă din Luduș face ca lumea să prindă contur şi pentru nevăzătorii din România!

Ingenios şi intuitiv, aparatul de mărimea unui deget vine în ajutorul tuturor persoanelor cu deficiențe de vedere şi le dă acces din nou la viață si independență

 Dispozitiv de sine stătător, citeşte în timp real text de pe orice suprafață scrisă, în limbile română, engleză şi italiană, fără să fie nevoie să ruleze o aplicație de pe internet

Cu toții am auzit de sistemele de frânare automată montate pe mai toate autoturismele din zilele noastre şi mai nou de inovațiile pe parte de condus autonom. Producătorul israelian de renume mondial în acest domeniu, compania Mobileye, vine acum cu o soluție inovatoare pentru cei mai puțin norocoşi dintre noi, persoanele cu deficiențe de vedere sau de citire şi le oferă o nouă şansă la o viață normală: este vorba despre un dispozitiv minuscul, ataşat magnetic de rama oricăror ochelari, care funcționează fără accesarea vreunei aplicații de pe internet, doar prin simpla orientare a privirii utilizatorului şi citeşte acestuia ceea ce “vede”: text tipărit de pe orice suprafață (digitală sau hârtie), ora exactă chiar fără a avea un ceas, culorile, bancnotele, precum şi ii anunță numele celor pe care îi întâlneste.
Tehnologia înalt inovatoare a vederii artificiale este adusă astfel în slujba celor care au nevoie de asistenţă pentru viaţa de zi cu zi- lansat în 2015 sub numele OrCam MyEye 1.0, dispozitivul este acum accesibil şi vorbitorilor de limbă română deja sub forma unei versiuni semnificativ îmbunătăţite, OrCam MyEye 2.0. Toţi cei interesaţi pot beneficia de o demonstraţie a funcţionalităţii aparatului în preambulul achiziţionării prin intermediul distribuitorului autorizat în România, compania Lutex S.A, din Orașul Luduș, Județul Mureș. Aceasta oferă suport în timp real, consultanţă în procesul de decizie şi desigur posibilitatea de cumpărare şi livrare în timp record, prin oricare din canalele de comunicare online deschise în acest sens (pentru toate detaliile necesare, vezi pagina de internet: https://www.orcam.com/ro/ şi pagina de Facebook).

Indrăzneşte să vezi din nou, culorile sunt şi pentru tine!

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *