logo

Mega-investiție ROMGAZ la Iernut

Încă de anul trecut Compania de stat Romgaz a anunțat că va plăti aproximativ 269 milioane de euro pentru realizarea unei termocentrale noi la Iernut.
Noua termocentrală a Romgaz de la Iernut este una din cele mai mari investiții în producția de energie electrică făcută de o companie de stat după 1990, valoarea contractului depășind 10% din cifra de afaceri netă a Romgaz pe 2015. Durata contractului este de 3 ani, iar centrala va avea o putere instalată de maxim 430 MW și eficiență electrică brută de minimum 56%. Aceasta va fi construită lângă cea preluată în anul 2013 de Romgaz de la furnizorul de energie termică al RADET, Electrocentrale București (ELCEN), în contul unei datorii de 653 de milioane de lei a ELCEN pentru gaze naturale livrate și neplătite.
Echipamentele principale şi ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcţii -montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare. Echipamentele principale vor fi livrate la începutul anului 2018.
Proiectul va fi finanţat din surse proprii ale Romgaz şi din Planul Naţional de Investiţii.

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *