logo

Noutate! Impozitul pe Gospodărie.

SCHIMBĂRI CODUL FISCAL! Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că din 2018 se va introduce „impozitul pe gospodărie”. Impozitul pe venituri scade de la 16% la 10%, dar se introduce acest nou tip de impozitare.

Prin gospodărie, din punct de vedere fiscal, înțelegem un grup de persoane, înrudite sau nu, care acceptă prin semnătură să declare la Fisc că și-au constituit împreună un patrimoniu comun. Și își desemnează un lider al lor, un reprezentant în relația cu Fiscul. Nu este în scop comercial, este în scop de a gospodări împreună, de a-și gestiona nevoile familiale, pentru că putem vorbi de o familie, dacă sunt înrudiți, sau putem să vorbim de condiția de a nu fi rude, dacă sunt în aceeași curte, că în aceeași curte mai este cineva.

Și atunci dacă ei acceptă, declară că sunt de acord să-și constituie aceasta gospodarie, să dea această semnătură, atunci toate veniturile persoanelor din gospodărie se judecă împreună, a explicat ministrul de Finante după ședința de Guvern de miercuri.

Viorel Ștefan a explicat că principalul avantaj al acestor asocieri va fi faptul că se vor putea aplica anumite deductibilități, adică anumite cheltuieli vor putea fi scăzute de la stat.

Sistemul de deductibilități se raportează la veniturile realizate de toate persoanele membre ale unei astfel de gospodării. Nu are legătură nici cu relația de rudenie.. Probabil în mod natural, unul dintre criteriile care vor determina astfel de constituiri de gospodării este cel al localizării, pentru că dacă ești din aceeași curte .. e posibil, a spus ministrul.
sursa:www.agroinfo.ro

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Noutate! Impozitul pe Gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *