logo

Olimpicii. Tricolor uman la Alba Iulia

Circa 200 de elevi de liceu din toate judeţele ţării participă, în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba şi literatura română, etapa naţională fiind organizată la Alba Iulia, iar miercuri, după proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Pentru a-şi arăta patriotismul în oraşul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voinţă al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roşii, galbene şi albastre şi s-au învârtit, în cerc, pe piese patriotice.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat că prin acest flashmob elevii au vrut să-şi arate dragostea faţă de ţară.

„A fost organizat ţinându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, şi au fost foarte încântaţi”, a spus Marcela Dărămuş.

Olimpicii susţin, joi şi vineri, probele orale, iar rezultatele olimpiadei vor fi afişate vineri.

În programul de relaxare al acestora mai figurează vizite la obiective turistice din Alba Iulia şi spectacole de teatru.
sursa: www.mediafax.ro

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *