logo

Parcul Tineretului din Luduș a primit finanțare pentru modernizare

Proiectul ”Modernizare, amenajare si dotare Parcul Tineretului”, are o valoare totală de aproximativ 8,03 milioane lei, din care peste 7,7 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată și 157.500,32 lei reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiarul proiectului, Primăria oraşului Luduș.

”Restrângerea spaţiilor verzi accentuează puternic riscurile ecologice urbane şi are un impact negativ asupra calităţii vieţii şi stării de sănătate a populaţiei. Conform normelor acceptate la nivel european, 26 mp spațiu verde pe locuitor este pragul sub care sănătatea cetățenilor din zonele urbane este puternic afectată. La nivel național situația este departe de a fi una favorabilă locuitorilor, înregistrându-se cazuri în care nu este atins nici măcar jumătate din pragul minim în ceea ce privește necesarul de spațiu verde. De aceea, în ultima vreme, se pune accentul pentru crearea de noi spaţii verzi, în special în zonele urbane cele mai aglomerate. Spre deosebire de alte ţări europene, România are o situaţie net deficitară privind suprafaţa medie a spaţiului verde pe locuitor, aceasta devenind o problemă a urbanizării actuale. Prin intermediul Priorității de Investiții 5.2 a Programului Operațional Regional 2014-2020 pot fi alocate fonduri nerambursabile și pentru reamenajarea și revitalizarea spațiilor publice abandonate și neutilizate, astfel încât acestea să devină spații de agrement cu funcțiuni multiple toate acestea, contribuind la îmbunătățirea mediului urban și a creșterii calității vieții locuitorilor”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Obiectivul general al proiectului „Modernizare, amenajare si dotare Parcul Tineretului” din orașul Luduș constă în valorificarea durabilă a spațiului urban, prin reconversia unui teren degradat și neutilizat în prezent, prin transformarea lui într-un spațiu verde, cu funcțiuni de agrement. Implementarea proiectului va contribui la creșterea suprafeței de spații verzi în orașul Luduș. La finalul anului 2019, când se estimează finalizarea acestui proiect, locuitorii orașului Luduș vor beneficia de un teren cu suprafața de aproape 22.800 mp, amenajat ca spațiu verde, care va cuprinde inclusiv dotarea unui spațiu de joacă pentru copii și a unui teren de sport multifuncțional. De asemenea, vor fi pavate peste 1300 mp alei pietonale, va fi amenajată o pistă de alergare elastică în lungime de 540 mp și vor fi montate în interiorul parcului 40 bănci și 6 seturi de mobilier urban. Acest parc va fi printre primele din regiune în care va fi montat un sistem wireless și un sistem de sonorizare ambientală.

sursa: www.adrcentru.ro

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *