logo

Primul MallȚărănesc

Potrivit adevarul.ro:
Muzeul de Etnografie Braşov a fost gazda lansării site-ului malltaranesc.ro. De aici putem cumpăra nu doar mezeluri şi produse lactate, dulceţuri şi băuturi, pregătite în mod tradiţional în gospodării, ci şi produse meşteşugăreşti.

„Avem o istorie vie, care încă trăieşte prin fiecare meşteşugar, prin fiecare artizan care ciopleşte, pictează sau coase simbolurile învăţate de la străbuni. O istorie pe care vrem să o ducem mai departe şi să o lăsăm nepoţilor şi strănepoţilor noştri. De aceea, ne-am propus să facem infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic şi piaţă, între mediul rural şi cel urban, să facilităm întâlnirea cererii şi ofertei. De aceea, punem la punct cea mai mare bază de date de producători autentici, cea mai mare bază de date de produse meşteşugăreşti şi agroalimentare tradiţionale”, spune Mihai Mihu, cel care a iniţiat acest proiect, în cadrul Asociaţiei „Creştem România Împreună”.

Iată ce oferă concret meşteşugarilor şi ţăranilor autentici: un shop online unde să-şi poată prezenta produsele, iar dacă aceştia nu au cunoştinţele necesare, le asigura asistenţă tehnică, invitaţii la târgurile pe care le va organiza şi promovare către piaţa naţională şi internaţională (anumite descrieri ale unor produse vor fi traduse în engleză). Mai mult, trebuie precizat că toate facilităţile prezentate anterior nu presupun vreun cost din partea ţăranilor sau meşteşugarilor. Produsele vor avea pe ele şi un QR Code, care pot fi scanate cu smarphone-urile, şi care prezintă informaţii despre producător. Mai mult, astfel de QR Code-uri vot fi afişate şi la poarta gospodarului care vinde produse tradiţionale. Din judeţul Braşov, cei mai mulţi gospodari care s-au înscris pe acest portal sunt din Ţara Făgăraşului, în speţă din Grupul de Acţiune Locală „Răsăritul Ţării Făgăraşului”, din care fac parte localităţile Comăna, Părău, Şercaia, Hârseni, Şinca Nouă, Holbav şi Mândra. În prezent, malltaranesc.ro are de 120 de producători, dintre care 50 Ţara Făgăraşului, iar restul sunt producători de la Mehedinţi până la Suceava şi din Constanţa până în Maramureş, a precizat Mihu.

https://malltaranesc.ro/

Publicarea unui comentariu presupune implicit acceptarea termenelor si conditiilor stabilite de CAMPIA-MURESULUI.RO.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- Campia-Muresului.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *